Solidaritetsvisning - Atlantis

Drama 1 t. 48 min. 15 år
Atlantis  Atlantis024.png
Atlantis  atlantis_norskplakat.jpg
Brutal skjønnhet i Ukraina

Året er 2025, og vi befinner oss i et herjet Ukraina etter en storkrig mot Russland. Krigsveteranen Sergiy jobber på et stålverk og bruker fritiden til å holde soldatferdighetene ved like. Da stålverket legges ned, begynner han å jobbe i den frivillige organisasjonen «Svarte tulipaner». Her blir han kjent med Katya, og mot alle odds begynner han å tro på at det kanskje finnes et liv etter krigen.

ATLANTIS viser individer som i en tilsynelatende håpløs og dyster verden prøver å skape orden i tilværelsen. Filmen er vakker, filmet i kontrastfylte tablåer. Og blant ruinene finnes det også ømhet – og glimt av håp.

Regissør Valentín Vasyanovitsj vant Horisont-prisen på Venezia filmfestival i 2019. Han er en prisvinnende ukrainsk regissør og produsent fra Zhytomyr, og er også kjent som filmfotograf og dokumentarfilmskaper. Vasyanovitsj var blant annet produsent og fotograf på den prisvinnende filmen STAMMEN, som vant hovedprisen ved Kritikeruken i Cannes og 40 andre priser verden over i 2014.

Originaltittel:
Atlantis
Regi:
Valentín Vasyanovitsj
Språk:
ukrainsk
Produksjonsår:
2019
Skuespillere:
Andriy Rymaruk
Liudmyla Bileka
Vasyl Antoniak
Sjanger:
Drama
Spilletid:
1 t. 48 min.
Nasjonalitet:
Ukraina
Aldersgrense med begrunnelse:
15 år
Denne filmen har en gjennomgående dyster stemning. Den inneholder en scene med et selvmord og flere nærgående skildringer av lik. Filmen får derfor 15-årsgrense.