Army of Darkness

1 t. 36 min. 18 år
Army of darkness plakat

Groovy baby!

Army of Darkness er Evil Dead 3. Bruce Campbell spiller fortsatt Ash og blir forfulgt av mer eller mindre troverdige monstre som burde forblitt virkelig døde. For ikke å nevne verdens mest ondsinnede bok som synes å dukke opp overalt. De to første filmene i serien ble omtalt i tabloidpressen på åttitallet da FrPu satte i gang lukkede visninger kun for medlemmer i ungdomspartiet. Filmene var totalforbudt, så dette var selvsagt god reklame.

I utgangspunktet var det egentlig merkelig å forby filmene. Greit nok, de har sin andel av levende døde som får det de fortjener, men alle Evil Dead filmene er komedier. Raimi har ikke prøvd å få noen til å forlate kinosalen med et illebefinnende. Statens Filmtilsyn innså dette først flere år senere da Army of Darkness kom ut og ble vist på kino landet over.

Ash havner denne gangen i middelalderen med Dodgen og en hagle, og han må på nytt ytterst motvillig kjempe mot Necronomicon og dens tjenere (blant annet hans onde tvilling og en skjeletthær som burde få alle(?) elskere av Jason and the Argonauts til å sperre opp øynene). Moralen hans sammenfattes godt når han sier «Good… Bad… I’m the guy with the gun.» Makta rår, og Ash vet å benytte seg av alle fordeler han har. Bruce Campbell fikk i sin tid hovedrollen i den første Evil Dead-filmen av vennen Sam Raimi siden Campbell var den i gjengen jentene visstnok var interesserte i å se på.

Filmen er effektivt regissert og flyter på fysiske slapstick gags og verbal humor.

Premiere:
01.11.2021
Regi:
Sam Raimi
Produksjonsår:
1992
Spilletid:
1 t. 36 min.
Nasjonalitet:
USA
Aldersgrense med begrunnelse:
18 år
Filmen er ikke vurdert av Medietilsynet, og vises derfor med 18 års aldersgrense