Suspiria

Grøsser / Skrekkfilm 2 t. 29 min. 15 år
Suspiria
Suspiria
Nyinnspilling av Dario Argentos skrekkmesterverk fra syttitallet

Luca Guadagnino, regissøren bak 'Call Me By Your Name', er skaperen av den visuelt fantastiske nyinnspillingen av Dario Argentos skrekkmesterverk fra syttitallet. Dakota Johnson spiller balletteleven Susie, som forsøker å beseire skolens onde krefter, og Tilda Swinton er hennes gåtefulle danselærer Madame Blanc. Radioheads vokalist Thom Yorke står bak filmens musikk.

Dario Argentos Suspiria (fra 1977) er en av de aller største filmklassikerne. I november i år er det klart for en nyinnspilling, regissert av Luca Guadagnino som regisserte 'Call Me By Your Name'.
Denne gangen er det Dakota Johnson som spiller Susie, balletteleven som oppdager at noe ondskapsfullt foregår på danskeakademiet. Den gåtefulle danselæreren Madame Blanc gestaltes av Tilda Swinton.
Jessica Harper som spilte Susie i Argentos versjon har en mindre rolle i denne nye utgaven. Radioheads vokalist Thom Yorke har skapt sitt livs første filmsoundtrack til Suspiria.

Originaltittel:
Suspiria
Regi:
Luca Guadagnino
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2018
Skuespillere:
Dakota Johnson
Tilda Swinton
Chloë Grace Moretz
Jessica Harper
Mia Goth
Sjanger:
Grøsser / Skrekkfilm
Spilletid:
2 t. 29 min.
Nasjonalitet:
USA
Aldersgrense med begrunnelse:
15 år
Filmen inneholder angskapende bilder og stemning, samt flere scener hvor det gjøres bruk av blodige effekter. Den får derfor 15-årsgrense.