Fire of Love

Dokumentar 1 t. 33 min. 9 år
Fire of Love fireoflove.png
Fire of Love Fire of Love_Plakat.jpg
Ekteparet Katia og Maurice Krafft levde og døde for en dypere forståelse av vulkanenes mysterier.

Tett på vulkanenes livsfarlige skjønnhet fant Katia og Maurice Krafft kjærligheten. Sammen dokumenterte det sjarmerende franske paret hundrevis av timer med vulkansk aktivitet på film. 30 år etter deres tragiske dødsfall, kan du endelig få oppleve deres spektakulære opptak av lava i de mange formene det tar. La deg smelte av deres udødelige kjærlighet for hverandre, og for vulkanologi. «Alene kunne de drømme om vulkaner; sammen, kunne de nå dem.»

Miranda Julys fortellerstemme gir oss poetiske observasjoner som kan minne om Werner Herzog. Det er dypt fascinerende å se disse voldsomme fenomenene på nært hold, og samtidig bli kjent med det dedikerte paret som satte livene sine i fare for vitenskapen. Katia og Maurice var også opptatt av å dele sin kunnskap med offentligheten, og vi får se en rekke intervjuer de gjorde opp gjennom årene. De var ikke bare kunnskapsrike og vågale, men også svært morsomme og gode formidlere.

Fire of Love viser mennesket i møte med kjærligheten og naturens enorme krefter. Selv om deres begivenhetsrike liv brått tok slutt, lever Katia og Maurice videre gjennom opptakene fra deres mange ekspedisjoner. Nå får vi også bli med på deres eventyr.

Regi:
Sara Dosa
Språk:
engelsk/fransk
Produksjonsår:
2022
Skuespillere:
Katia Krafft
Maurice Krafft
Miranda July
Sjanger:
Dokumentar
Spilletid:
1 t. 33 min.
Nasjonalitet:
USA / Canada
Aldersgrense med begrunnelse:
9 år
Denne filmen inneholder scener med faretruende situasjoner og dødelige naturkatastrofer.
Produksjonsselskap:
Sandbox Films