Drive

Drama / Action 1 t. 41 min. 15 år
Ryan Gosling i Drive
Drive
Ryan Gosling spiller Driver, stuntsjåfør på dagtid, rømningssjåfør på natten. Det spiller ingen rolle hva han må gjøre, Driver er mest komfortabel bak rattet på en bil. "Drive" fikk prisen for beste regi ved filmfestivalen i Cannes 2011.
Shannon (Bryan Cranston) er både mentor og manager for Driver. Shannon er fullt klar over Drivers store talent for bilkjøring, og peker ham ut for film- og tv-regissører, så vel som for kriminelle som trenger en til å hjelpe dem i flukten. En del av hver krone går i managerens lomme.

Shannons siste plan er å få på plass penger til et kjøretøy Driver kan bruke i profesjonelle bilrace. Siden Bernie Rose (Albert Brooks) er Shannons rikeste bekjentskap, til tross for at hans kilde til rikdom er noe tvilsom, blir Bernie spurt om å investor i prosjektet. Etter å ha sett Driver i action bak rattet på racerbanen sier Bernie ja, og tar meg seg en tredje mann, Nino (Ron Perlman) på laget.

Bilkjøringens mester, den ensomme Driver er stadig bekymret og ambivalent i forhold til avtalene Shannon gjør for ham. Men en dag skal hans verden forandres. Han møter Irene (Carey Mulligan) i heisen der han bor, og etter at hennes bil streiker er han plutselig i gang med en daglig rutine: å kjøre henne til jobb hver dag og passe hennes sønn - mens de venter på at hennes bil blir fikset. Avbrekket i Drivers liv skal likevel nå en ende når Irenes ektemann slipper tidligere ut av fengsel. Det er da problemene tiltar for alvor.
Originaltittel:
Drive
Regi:
Nicolas Winding Refn
Språk:
Engelsk
Produksjonsår:
2011
Skuespillere:
Ryan Gosling
Carey Mulligan
Ron Perlman
Christina Hendricks
Bryan Cranston
Albert Brooks
Oscar Isaac
Joe Pingue
Sjanger:
Drama / Action
Spilletid:
1 t. 41 min.
Nasjonalitet:
USA
Aldersgrense med begrunnelse:
15 år
Brutale og kyniske voldsscener gjør at filmen får 15-årsgrense. Da enkelte av disse skildringene er svært nærgående, frarådes filmen ungdom under 15 år.
Produksjonsselskap:
Bold Films, Odd Lot Entertainment, Marc Platt Productions