Grandmother

Drama 1 t. 34 min. 12 år
Grandmother
AWE20220360
Et dypt rørende karakterdrama med Oscar nominerte Charlotte Rampling (45 år) og Marton Csokas (The Amazing Spider-Man 2)

OSCAR NOMINERTE CHARLOTTE RAMPLING
- LIVET. SKAL ALDRI VANNES UT -

«Strålende meditasjon om alder kjærlighet, tap og familiebånd.» - Parker & the Picture Shows

«Jeg elsker den» - Big Screen nz

«Charlotte Rampling glitrer» - Stuff.co.nz

«Rampling briljerer med sine 75» - Iwmbuzz

Når en selvdestruktiv tenåring blir suspendert fra skolen og bedt om å ta vare på sin frekke og alkoholiserte bestemor som en straff, snur den vanvittige tiden de tilbringer sammen livet deres på hodet.

OSCAR NOMINERTE CHARLOTTE RAMPLING GJØR EN FANTASTISK PRESTASJON!

Sam (George Ferrier) er rebelsk over tanken på å gi fra seg sitt eget rom til bestemoren Ruth (Charlotte Rampling) han aldri har kjent. Han har heller ingen ønske om å ta vare på henne, noe han nå blir bedt om å gjøre. Alikevel finner både Ruth og Sam raskt ut at de deler en felles mørk oppfatning av livet, noe som fører til at de knytter et sterkt bånd, noe ingen av dem hadde sett for seg.

Dialogen mellom Sam og Ruth er utrolig bra skrevet, og man begynner sakte men sikkert å bli kjent med karakterene mens de blir kjent med hverandre utover filmen.

Dette er den første spillefilmen Matthew Saville har regissert. Hans arbeid har bestått av å regissere to kortfilmer og selv spilt i en rekke filmer. Hans arbeid har oftere bestått av mørk humor ovenfor sentimentale verk slik som dette, men presterer fremdeles på et høyt nivå. Han har en god forståelse av hvordan man bygger en karakter, men også atmosfæren av landsbygden i New Zealand. Cinematografien er utrolig vakkert og en av filmens sterkeste sider. Bautaen i filmen blir fremdeles Charlotte Rampling som gjør en fantastisk gripende rolle som Ruth.

Originaltittel:
Juniper
Regi:
Matthew J. Saville
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2022
Skuespillere:
Charlotte Rampling
Marton Csokas
George Ferrier
Sjanger:
Drama
Spilletid:
1 t. 34 min.
Nasjonalitet:
New Zealand
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Denne filmen har scener med forstyrrende tematikk, følelsesutbrudd og ustabile personer. Filmen får derfor aldersgrense 12 år.