The Host

Komedie / Skrekkfilm 2 t. 15 år
Song Kang-ho and Ko A-sung i The Host
The Host Plakat
Monsterhit fra Sør-Korea

Bong Joon-ho markerte seg med den internasjonale suksessen Memoires of Murder (2003) som en av de viktigste regissørene i bølgen med nye filmskapere fra Sør-Korea. Nå er han tilbake med The Host som har slått alle publikumsrekorder i hjemlandet. Dette er en genrefilm som er like original som genren er sjelden i våre dager. The Host er nemlig en monsterfilm.

Amerikansk militære forurenser den store Han-elven som flyter gjennom Seoul, og noen år senere lurer et mutert uhyre under vannet klar til å angripe byen. Dette er starten på en berg-og-dalbane-tur av skrekk, slapstickhumor og satire som stadig tar overraskende vendinger. Uhyret er resultatet av førsteklasses spesialeffekter (Peter Jacksons selskap Weta jobbet på denne filmen) og vil sikre denne filmen kultfilmstatus.

"Enough to remind you why you started going to the movies in the first place". (Edinburgh filmfestival 2006).

Filmen er tekstet på svensk.

Originaltittel:
Gwoemul
Regi:
Bong Joon-ho
Språk:
Koreansk
Produksjonsår:
2006
Skuespillere:
Song Kang-ho
Byun Hee-bong
Park Hae-il
Sjanger:
Komedie / Skrekkfilm
Spilletid:
2 t.
Nasjonalitet:
Korea
Aldersgrense med begrunnelse:
15 år
Denne koreanske filmen skildrer et mutert uhyre som går til angrep og spiser opp en rekke mennesker, deriblant barn. Selv om filmens monster har et eventyraktig preg, formidles miljøet og skrekkscenene innen rammen av realisme. Flere av skildringene vil virke skremmende på 11-åringer, og filmen får derfor 15-årsgrense.
Produksjonsselskap:
Chungeorahm Film